BIJUTERII SUDICE – ACCESORII PAR

In cultura hindusă, căsătoriile seamănă cu nunta lui Rama și Sita. Chiar și astăzi, oamenii cântă “Sita kalyana vibokame” în timpul nunților, iar mireasa este împodobită să semene cu printesa mitică a lui Mithila. Gama de bijuterii bridale din India de Sud este pur și simplu minunată. Tamil, Telugu și Kanadigas poartă în cea mai mare parte bijuterii Temple, Keralitii poartă aur și Maharashtrienii poartă perle și aur în timpul nunții. Argintul nu este de obicei purtat și este considerat favorabil doar sub formă de vase, lămpi etc.

Accesorii pentru păr / cap: o „cravată” pe crestet cu două laturi de prindere. Discurile se numesc soarele și luna (simbolizând binecuvântările ființelor cerești).

În partea din spate (coroana capului) este Rakodi purtat pentru a proteja creierul și florile proaspete îl înconjoară. Partea inferioară a panglicii este decorată cu motive de șarpe (naagar) cu aur placat cu aur si/sau piatră în proporție descrescătoare.  Se mai pot purta flori proaspete sau forme florale (fie ca șuruburi sau piepteni), iar panglica se termină într-un ciucure de mătase.

rakodiUn bindi împodobește fruntea. În unele comunități (atât tamil, cât și telugu) mireasa și mirele poartă o amuleta legata cu un șnur galben pe frunte.telugu amulet

Mirele din Maharashtra poartă mundavalia – corset de perle legat orizontal pe frunte, într-o cascadă de la tampla până la umeri, încadrând fața.mundavalia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s