ADORNAREA MIRESEI INDIENE – 1

SOLAH SHRINGAR – 16 “podoabe” ALE MIRESEI INDIENE

untitled

 “Solah Shringar” inseamna 16 podoabe ale mireasei – care reprezinta 16 pasi pe care mireasa ii urmeaza in ziua nuntii pentru a arata cat mai frumos. Acest ritual are valoare sentimentala pentru viitoarea mireasa deoarece cele 16 podoabe o “ajuta”  sa pasesca in casnicie.

 

Pe durata acestui ritual, inaintea nuntii, mireasa este comparata cu zeita Lakshmi – zeita prosperitatii, fertilitatii si a frumusetii in Hinduism. De fapt acest ritual este considerat a fi celebrarea frumusetii feminine.

Traditional, ritualul incepe cu ungerea cu ulei si spalarea parului. Parul este apoi uscat si strans intr-o coada traditional care se orneaza cu flori si accesorii pentru par. Mireasa este apoi unsa cu o mixtura din curcuma, pudra de santal, faina de naut si ulei, dupa care urmeaza imbaierea traditionala.

  1. Bindi http://www.allbolly.com/catalog/bindi-15complete-bridal-makeup-in-simple-6-steps

Mireasa poarta un bindi mare intre sprancene si bindi mici rosii si albe adornate alternant deasupra sprancenelor. Bindi este simbolul casatoriei si are si implicatii religioase. Traditional era aplicat cu ajutorul vermilionului dar in ziua de azi se folosesc bindi-urile “sticker”.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s